După aproape o lună în care elevii reprezentanți din Prahova au fost ignorați de Primăria orașului Bușteni, domnul primar Mircea Corbu a transmis către structura noastră o adresă prin care ne asigura de faptul că revizuirea HCL nr. 165/26.11.2020 va figura pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Bușteni din luna ianuarie 2021.

Odată cu publicarea ordinii de zi, constatăm cu stupoare că un subiect atât de important pentru elevii din Bușteni nu va fi supus dezbaterii, decizie care ne face să credem că respectarea legislației nu reprezintă o prioritate pentru decidenți.

Din aceste considerente, unica structură de reprezentare a elevilor prahoveni a pornit un protest online, prin care îndeamnă elevii și orice persoană dornică să ni se alăture să îi scrie domnului Mircea Corbu pe pagina de Facebook a acestuia și să îl atenționeze că drepturile elevilor nu trebuie ignorate!

„Datorită iresponsabilității de care administrația publică din Bușteni dă dovadă, sute de elevi din acest oraș sunt privați de un drept fundamental – dreptul de a primi burse de merit, în conformitate cu legislația în vigoare. Astăzi a fost publicată ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din data de 14.01.2021, dar în ciuda spuselor domnului primar, bursele elevilor nu par să reprezinte un subiect atât de important pentru decidenți, încât să fie supus dezbaterii în ședința CL.

Stimați reprezentanți ai administrației publice locale din Bușteni, drepturile elevilor nu se negociază și nu sunt opționale, iar respectarea legislației în vigoare este obligatorie!”, a declarat Robert Avram, președintele Consiliului Județean al Elevilor Prahova.

Leave a Reply