Începând cu data de 26 ianuarie 2021, în Liceul Tehnologic “1 Mai” Ploiești, Caravana CJE și-a început turul ambițios prin care își propune să ajungă în toate liceele din județ.

Ce este Caravana CJE?

Caravana CJE este, în esență, o acțiune întreprinsă de către Consiliul Județean al Elevilor Prahova, care își propune să vină în faţa unui număr cât mai mare de elevi pentru a le prezenta 3 subiecte foarte importante. Primul subiect abordat este construit în jurul Consiliul elevilor, ce atribuții are acesta, scopul și istoria lui, dar, cel mai important, cum poate acesta să ajute și să susțină elevii pe care îi reprezintă. A doua temă adusă în discuție este reprezentată de rolul Consiliului Județean al Elevilor, acesta având misiunea de a monitoriza activitatea Consiliilor Școlare din județ și de a le ghida către o dezvoltare armonioasă. Ultimul, dar nu cel din urmă, a avut la bază prezentarea Statutului Elevului,  care trebuie să fie cunoscut de fiecare elev din județul nostru și nu numai, deoarece conține toate drepturile și îndatoririle elevilor din România. Din păcate,  numărul celor care cunosc Statul Elevului este foarte redus, fapt care a determinat CJE Prahova să îl includă în cadrul Caravanei CJE.

Cum se desfășoară Caravana CJE?

Caravana presupunea, în mod normal, deplasarea în fiecare liceu din județ a unui reprezentant din Biroul executiv al CJE Prahova împreună cu un delegat din partea Departamentului Avocatul Elevului. Din păcate, acțiunea este imposibilă din cauza situației epidemiologice actuale. În contextul pandemic,  Caravana CJE s-a mutat în mediul online,  unde sunt organizate webinarii cu aproximativ 100 de participanți. Facilitatorii acestor ateliere sunt în număr de 3: un reprezentant din Biroul executiv al CJE, Președintele CȘE-ului din locul unde a ajuns Caravana și un reprezentant al Departamentului Avocatul Elevului.

Vă invităm să participați la aceste webinarii organizate de către CJE Prahova, întrucât doar prin cunoaștere și implicare putem să construim și să punem bazele unui sistem de învățământ centrat și actualizat pe nevoile și dorinţele actuale ale elevilor.

Leave a Reply