Drept mișcare reprezentativă a elevilor prahoveni, Consiliul Județean al Elevilor are nenumărate datorii. Una dintre cele mai importante, însă, este de a rămâne în contact permanent cu elevii și de a constitui microfonul prin care aceștia să își facă vocea auzită. Structura ce se ocupă de acest canal de comunicare este Biroul de Presă. 

Ocupațiile noastre variază, dar printre ele se regăsesc redarea activităților consiliului în mediul virtual, facilitarea de mijloace de comunicare cu presa locală și națională și actualizarea imaginii CJE-ului. Mai exact, Biroul de Presă se folosește de orice resursă disponibilă pentru a transmite informații utile elevilor, fie acestea la nivel micro (cum ar fi organizarea de webinare de către consiliu) sau la nivel macro (organizarea de proiecte naționale de protejare a drepturilor elevilor).  Munca noastră se află în spatele cortinelor, fiind cei ce pun în scenă decorul pentru piesa de teatru. Pregătim meticulos prezentări și imagini, texte și formulare, astfel încât, în ziua spectacolului, elevii se pot bucura de un mijloc de informare de încredere.

        Dar cine sunt membrii Biroului de Presă și cu ce se ocupă? În funcție de abilitățile lor, ei sunt împărțiți în domenii precum: design grafic, redactare, web developing sau fotografie. Graphic designerii (Maria Beatrice Păun, Maria Eliza Burlacu, Alissia Mara Săvescu, Mădălina-Andreea Catrinescu, Andreea Raluca Constantinescu, Amalia Elena Ilie, Cezara Ionescu)  sunt cei ce au drept îndeletnicire crearea de imagini prin care nu numai să reprezinte Consiliul Județean al Elevilor într-un mod profesional, dar și să faciliteze o cale de informare vizuală rapidă și clară. Pe de altă parte, web developerii (Mugur Celestin Vlad, Mihai Carol Bazga) se ocupă cu dezvoltarea platformelor CJE-ului și, anume, site-ul acestuia. Datoria lor este să întocmească un spațiu specific consiliului și activităților sale în domeniul virtual, pentru a ușura accesul elevilor la aceste documente. Texte, descrieri, formulare și postări, acestea sunt elementele ce aparțin registrului redactorilor (Georgiana Denisa Mincu, Daria Cătălina Pricop, Elena-Vladiana Baican, Ioana Alice Stoica). Alăturarea datelor într-un cadru scurt și coerent sau scrierea de articole utile sunt activitățile de bază ale acestora. Pe de altă parte, fotografii (Radu Robert-Gabriel, David-Mihai Dobre, Paul Dafina, Alex Zecheru) înglobează frumusețea reprezentării elevilor prin imagini profesionale, astfel încât verificarea activității CJE-ului nu se ancorează doar în documente oficiale.

Desigur, fiecare echipă are nevoie de un lider care să îi conducă spre succes, iar cel al Biroului de Presă este Dana Vasile. Responsabilul PR se ocupă cu menținerea nivelului de eficiență și schițează în mod activ planul de funcționare al echipei. În cadrul ședințelor organizează proiecte, idei și propuneri relevante pentru elevii prahoveni.

    Biroul de Presă al Consiliul Județean al Elevilor are scopuri multiple și lucrează în mod constant spre a le îndeplini, însă, în afara cuvintelor frumoase, imaginilor dinamice și site-ului informativ, suntem un grup de elevi ce doresc să își reprezinte colegii și județul la nivel național. 

Leave a Reply