Toate organizațiile funcționează cu o echipă puternică și determinată să își atingă scopurile, dar, cel mai important, unită. Deoarece ați făcut deja cunoștință cu Biroul executiv și cu directorii Departamentelor din cadrul Consiliului Județean al Elevilor Prahova, în randurile de mai jos vă vom prezenta și membrii Biroului de Presă, clasificați astfel: 7 graphic designeri, 4 redactori, 2 web developeri și 2 fotografi. Aceștia lucrează zi de zi pentru a face ca toate demersurile structurii noastre să devină realitate.

      Ne-am dorit să-i cunoașteți mai bine pe cei care din spatele imaginilor, așa că le-am pregătit câte un set de întrebări. Răspunsurile lor oferă detalii despre ei, despre modul în care lucrează și despre cum au ajuns parte a echipei noastre.

 •      “Mă numesc Mădalina-Andreea Catrinescu. Sunt în clasa a XI a la Colegiul de Artă “Carmen Sylva” Ploiești, pe specializarea arhitectură. Fiind în grupa de design la liceu și dorindu-mi să urmez această cale, m-am gândit că postul de designer în BdP CJE  ar fi o oportunitate bună de a căpăta mai multă experiență în domeniu.”
  • Dacă te-ai putea descrie într-un cuvânt care ar fi acela? – “ “Adaptabilă” pentru că îmi place să-mi organizez timpul în așa fel încât să fie toată lumea împăcată, inclusiv eu.”
 •  “Mă numesc Cezara Ionescu și sunt elevă în Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din  Ploiești, clasa a 10-a. Un cuvânt care ma defineste este probabil  “perseverență”. Nu mă dau bătută niciodată și trec peste eșecuri cu ușurință. Încerc mereu să fac o treaba cât mai bună, mai ales aici, în Biroul de Presă.”
  • Ce te-a făcut să alegi postul pe care îl ocupi? – “Eu cred că pentru orice schimbare este nevoie de multă muncă, așa că am ales sa mă implic în mișcarea de reprezentare a elevilor pentru a putea ajuta la aducerea unei schimbări în învățământul din Prahova.”
 •     “Mă numesc Amalia Elena Ilie și sunt elevă în Colegiul Național “I.L.Caragiale” Ploiești, clasa a XI-a E.”
  • Care este cea mai frumoasă parte din a lucra în Biroul de Presă pentru tine? – “Cea mai frumoasă parte este oportunitatea de a ajuta la informarea publicului asupra unor teme și informații importante prin metode noi, inventive și cu ajutorul unui colectiv dedicat și pasionat.”
 •  “Mă numesc Maria-Eliza Burlacu și sunt elevă în Colegiul Național Pedagogic “Regina Maria”  Ploiești, în clasa a 8a.”
  •  Ce te-a făcut să alegi postul pe care îl ocupi? – “Am considerat că postul ales poate fi șansa mea de a învăța lucruri noi despre design grafic, despre evenimentele curente ce se desfășoară în cadrul județului Prahova, la nivel școlar, dar, nu în ultimul rând, am fost sigură că voi putea ajuta, prin dedicarea mea.. Acum, la câteva luni după ce am fost acceptată, mi-am dat seama că o importantă lecție învățată în timpul petrecut în  Biroul de Presă este munca în echipă, aceasta fiind absolut necesară pentru realizarea unor publicații și materiale vizuale informative de impact.”
 •   “Mă numesc Andreea Raluca Constantinescu. Sunt elevă în Colegiul Național „Nichita Stănescu” Ploiești, în clasa a 10-a S1. Sunt pasionată de design grafic de ceva vreme, și am tot căutat oportunități în care sa mă implic și prin intermediul cărora să capăt experiență, dar care, în același timp, să ofere un mediu prietenos în care să mă pot dezvolta. Când am văzut anunțurile referitoare la recrutările din Biroul de Presă din cadrul CJE PH, am știut că acesta este un loc potrivit pentru a realiza tot ceea ce  mi-am propus.”
  • Dacă te-ai putea descrie într-un cuvânt care ar fi acela? –”Mă consider o persoană super implicată,, iar această calitate m-a ajutat să devin o persoană informată, dornică să aducă o schimbare..”
 • “Mă numesc Mara Săvescu. Sunt elevă în Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza” Ploiești, în clasa a 10-a. Întotdeauna am fost pasionată de artele vizuale, dar și de implicarea în cât mai multe structuri. Când am văzut ca exista un post de graphic designer în CJE Prahova, n-am stat pe gânduri și am aplicat, pentru că schimbarea pe care ne-o dorim cu toții să devină realitate!”
  • Care este cea mai frumoasă parte din a lucra în Biroul de Presă pentru tine? – “Cred că cea mai frumoasă parte este satisfacția în urma fiecărui proiect dus la bun sfârșit. Alături de Biroul executiv și departamentele structurii noastre, facem posibile schimbări și proiecte care dezvolta și îmbunătățesc experiența academică a tuturor elevilor din Prahova.”
 •  “Eu sunt Beatrice Păun… dar lumea îmi zice Trix:). Sunt eleva în clasa a X-a în Colegiul Național “Ion Luca Caragiale” Ploiești.”
  • Ce te-a făcut să alegi postul pe care îl ocupi? – “Mereu mi-am dorit să mă implic activ în comunitatea mea, iar după ce mi-am descoperit pasiunea pentru design, mi-am încercat norocul aplicand pentru postul de graphic designer în cadrul Biroului de Presă.”

Acum că ați făcut cunoștință cu persoanele care realizează materialele vizuale, vă invităm să aruncați o privire asupra redactorilor din echipa noastră, care ne ajută la livrarea unor informații importante pentru noi, prin intermediul unor publicații demne de admirat!.

 • “Numele meu este Daria-Cătălina Pricop, dar, trecând peste lucrurile formale, îmi puteți spune Daria. Deși nu este în concordanță cu ceea ce studiez la liceu, mai exact matematică-informatică bilingv engleză în cadrul Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Ploiești, sunt în echipa de redacție a Biroului de Presă al CJE Prahova. Am simțit că ceea ce fac la liceu nu mă completează, așa ca am căutat sa îmi satisfac partea inspirațională în timp ce mă dezvolt pe mine, dar ajut și persoanele din jurul meu. Îmi place sa îmi exprim punctul de vedere liber și am capacitatea de aborda orice tema îmi este dată.”
  • Ce te-a făcut să alegi postul pe care îl ocupi? – “Atunci când mă gândesc la o justificare pentru alegerea făcută, pot răspunde fără îndoială că, fără îndoială, CJE Prahova îmi oferă oportunitatea să învăț mai multe, în fiecare zi, făcând întocmai ceea ce mă pasionează. Simt că îmi dezvolt și spiritul creativ, astfel având grijă să îmi șlefuiesc atât aptitudinile reale, cât și cele umane. Consider că postul de redactor mi se potrivește mănușă și reprezintă o treaptă din scările care trebuie urcate pentru a îmi clădi o personalitate, creativă, inteligentă și adaptabilă.”
 •  “Mă numesc Ioana-Alice Stoica și învăț la Colegiul Național Pedagogic ,,Regina Maria” Ploiești, în clasa a 9-a. Postul pe care îl ocup îmi pune foarte mult imaginația la încercare, iar aici îmi pot pune pasiunea pentru scris pe primul loc. Când am văzut că Biroul de Presă face recrutări, mi-a sărit în ochi cuvântul ,,redactor” și am știut că trebuie să fac un pas în față.”
  • Care este cea mai frumoasă parte din a lucra în Biroul de Presă pentru tine? – “Cea mai frumoasă parte de a lucra în BdP, pentru mine, este atunci când trebuie să lucrăm în echipă. Am avut ocazia de a face acest lucru de fiecare dată când a fost nevoie să aducem un proiect de la stadiul de idee la realitate, și am rămas cu un sentiment foarte plăcut Datorită Consiliului Elevilor, am avut ocazia de a întâlni persoane incredibile și alături de care mă simt în largul meu.”
 • “Mă numesc Denisa Mincu și sunt elevă în clasa a 12-a la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” Câmpina. Mi-am dorit să mă implic într-o structură care mă poate ajuta să îmi dezvolt pasiunea pentru redactat, iar Consiliul Județean al Elevilor Prahova a reprezentat alegerea perfectă..
  • Dacă te-ai putea descrie într-un cuvânt care ar fi acela? – ”Perseverentă.” Niciodată nu mă dau bătută și fac tot ceea ce îmi stă în putință pentru ca rezultatele să fie remarcabile.
 • “Mă numesc Elena-Vladiana Baican, și sunt elevă în clasa a XI-a, profilul filologie bilingv engleză în Colegiul Național “Ion Luca Caragiale.  Personal, cea mai frumoasă parte este apartenența la un colectiv cu o viziune comună. Mă bucură că lucrăm întotdeauna împreună, că ne putem sfătui și putem să creăm împreună, pentru ca activitatea de reprezentare a elevilor prahoveni să se ridice la cele mai înalte standarde.
  • Ce te-a făcut să alegi postul pe care îl ocupi? – “Dintotdeauna mi-am dorit să scriu, mai ales pentru a ajuta sau a reprezenta alte persoane. Postul de redactor îmi inspiră un sens de împlinire, de realizare; îmi amintește că vocea mea nu poate fi amuțită.”

Ultimii, dar nu cei din urma, vor fi prezentați în fotografii, care ne sunt alături la toate evenimentele și captivează momente de neuitat, dar și web developerii fără de care nu am putea fi accesați cu un simplu search pe Google.

 • “Numele meu este Robert Radu, sunt elev în clasa a 11-a în cadrul Colegiului Național “Nichita Stănescu” Ploiești.” 
  • Care este cea mai frumoasă parte din a lucra în Biroul de Presă pentru tine? –  “Cea mai frumoasă parte din a lucra alături de colegii mei este faptul că am reușit să cunosc multe persoane minunate și să leg și mai multe prietenii de durată, ”
 •  “Mă numesc Paul Dafina și sunt elev la Colegiul Național “Nicolae Iorga” Vălenii de Munte, în clasa a 11-a C, specializarea matematică-informatică.”
  • Ce te-a făcut să alegi postul pe care îl ocupi? – “Dorința de a încerca ceva nou a fost principalul motiv pentru care am ales acest post.”
 • “Mă numesc  Carol Bazga și sunt elev în Colegiul Național „Nicolae Grigorescu”, Câmpina, clasa a XI-a. Îmi place programarea și munca în echipă. Postul de Web Developer mi se potrivește cel mai bine, deoarece vreau să continui pe acest domeniu în viitor și mi s-a părut o cale bună prin care să câștig puțină experiență. Totodată, având în vedere că CJE Prahova nu era prezent în mediul online atât de mult, m-am simțit nevoit să contribui, având în vedere că aveam suficiente cunoștințe în acest domeniu.”
  • Dacă te-ai putea descrie într-un cuvânt care ar fi acela? – “Aș spune ambițios. Dacă îmi pun ceva în cap nu renunț până nu-l duc la bun sfârșit.”
 • “Mă numesc Vlad Mugur. Sunt elev în  Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” Ploiești și sunt în clasa a 10-a, pe specializarea matematică-informatică.”
  • Care este cea mai frumoasă parte din a lucra în Biroul de Presă pentru tine? – “Aș spune că munca în echipă este cea mai frumoasă parte; este esențial să înveți să lucrezi cu alte persoane și nu oriunde poți să înveți acest lucru.”

Echipa noastră lucrează zi de zi pentru proiecte din ce în ce mai bune și calitative, ne bucurăm ca ați aflat câteva cuvinte despre persoanele din spatele postărilor noastre. Împreună formăm o comunitate frumoasă, implicată și dornică să contribuie la promovarea vocii elevilor.

Leave a Reply