În data de 27 mai 2021, în jurul prânzului, trei autocare ale Carpatia Tour, care transportau zeci de elevi ploieșteni spre Municipiul București au fost oprite de către polițiștii Serviciului Rutier din cadrul IPJ Prahova în localitatea Bărcănești. În urma controalelor efectuate de oamenii legii, s-a constatat faptul că niciunul dintre cele trei autocare nu avea asigurarea valabilă, motiv pentru care au fost reținute plăcuțele și certificatele de înmatriculare, iar atât elevii, cât și cadrele didactice ce îi însoțeau au fost nevoiți să coboare și să aștepte ca alte autocare să îi preia pentru a ajunge la destinație.

Consiliul Județean al Elevilor Prahova, unica structură de reprezentare a celor aproape 100.000 de elevi din județul Prahova atrage atenția transportatorilor, publici și privați, că orice activitate care presupune transportul de persoane, în special cel al copiilor și elevilor, trebuie să se realizeze în condiții de maximă siguranță, respectând toate prevederile legislației și regulamentelor în vigoare.

Reprezentanții elevilor prahoveni își exprimă dezacordul, atât în raport cu modul în care organizatorii deplasării au ales operatorul de transport, fără a verifica dacă acesta poate asigura respectarea normelor legislative în vigoare, dar și siguranța pentru toți participanții. De asemenea, Consiliul Județean al Elevilor Prahova condamnă lipsa de responsabilitate a Carpatia Tour, care, deși nu deținea asigurări valabile pentru cele trei autocare, au ales să transporte un număr semnificativ de tineri. 

„Cele trei autocare pline de elevi, oprite în Bărcănești pentru că nu dețineau o asigurare valabilă este dovada clară a faptului că avem nevoie de verificări atente efectuate de conducerile unităților de învățământ, înainte ca acestea să aleagă operatorul care va asigura transportul elevilor pe perioada unei deplasări. Este inacceptabil faptul că zeci de elevi au fost victimele iresponsabilității organizatorilor și operatorului Carpatia Tour, iar astfel de cazuri ar trebui să nu se mai repete.”, a declarat Robert Avram, președintele Consiliului Județean al Elevilor Prahova.

Leave a Reply