În prima zi al acestui webinar, facilitatorii, Mara Săvescu si Beatrice Păun, i-au învățat pe reprezentanți totul despre cum ar trebui să arate un vizual corect si atractiv, ce culori ar trebui să folosească si ce exprimă acestea. Cei doi membri ai Biroului de Presă nu doar că le-au împărtășit toate trucurile și tainele graphic design-ului, însă i-au și provocat pe cei care au participat să lucreze in echipă și să creeze un vizual cât mai reușit.

În perioada 23-24 ianuarie, Biroul de Presă al Consiliului Județean al Elevilor Prahova a organizat Sesiunea de Formare cu scopul de a ajuta toate Consiliile Școlare ale Elevilor să avanseze și să afle cât mai multe detalii despre redacție, graphic design si social media. 

După ce fetele au terminat de prezentat tot ce era de știut despre graphic design, a venit rândul Elenei Băican și Denisei Mincu să ofere detalii despre promovarea pe rețelele de socializare si cum pot avea paginile lor un impact mai mare pe acestea. Facilitatorii au impărtășit toate secretele unei pagini de succes pe Instagram, iar la finalul prezentării, aceștia au verificat câteva dintre paginile CȘE-urilor si le-au explicat ce trebuie schimbat sau îmbunătățit.

    În a doua zi a Sesiunii de Formare, am avut parte de un invitat special: doamna Felicia Mocanu, jurnalist la Radio România Actualități. Timp de două ore cunoștințele noastre s-au îmbogățit si a fost o oportunitate unică să învățăm de la cineva cu o experiență foarte vastă în acest domeniu. Cei pasionați de ziaristică, redacție și jurnalism au pus tot felul de întrebări la care doamna Felicia Mocanu a oferit răspunsuri amănunțite. Astfel, am învățat cum să scriem corect un comunicat de presă, cum să atragem lumea să ne citească articolele și totul despre secretele carierei de jurnalist. Pentru unii dintre noi putem spune că ni s-a deschis o ușă către viitor și am decis că vom urma și noi această cale.

     Sesiunea de formare a fost o mână de ajutor pentru reprezentanții școlilor din Prahova. Sperăm că acestia vor ține minte toate informațiile aflate aici și le vor fii de ajutor.

 

Leave a Reply