Orice asociație de succes are un generator de decizii și idei care stau la baza progresiei acesteia. În cazul Consiliului Județean al Elevilor Prahova, acest generator este Biroul executiv, ce reprezintă o echipă formată din președinte (Robert Avram), trei vicepreședinți (Eduard Gabriel Petcu, David Andrei Ristea și Cătălina Andronescu) și un secretar executiv (Răzvan Mișcă). Datorită modului în care aceștia gestionează fiecare situație și devotamentului cu care lucrează, CJE Prahova se dezvoltă în fiecare zi din ce în ce mai mult.

   Ne-am dorit să-i cunoaștem mai bine pe cei care fac parte din Biroul executiv, așa că le-am pregătit câte un set de întrebări. Răspunsurile lor oferă detalii despre ei, despre modul în care lucrează și cum au evoluat.

,,Sunt Robert (sau pe numele complet, Robert-Alexandru Avram), am 17 ani și sunt clasa a X-a în Colegiul Național „Nichita Stănescu” Ploiești. Am intrat în Consiliul Elevilor încă din gimnaziu, când am făcut parte dintr-un Consiliu Școlar al Elevilor Junior, urmând ca la începutul clasei a X-a să fiu numit președinte interimar al Consiliului Județean al Elevilor Prahova.”

Ce te motivează să rămâi în CJE?

 ,,Am intrat în structura de reprezentare pentru că este singura modalitate prin care elevii își pot face vocea auzită în fața forurilor decizionale. Și am văzut asta cu ochii mei – am reușit să ne facem auziți în fața decidenților și să sprijine necondiționat elevii, ținând cont de faptul că ei sunt viitorul comunității din care fac parte. Consiliul Elevilor este un factor important al democratizării sistemului de învățământ, prin modul în care funcționează, și are un rol bine definit în formarea viitorilor lideri, ținând cont de responsabilitățile pe care un elev reprezentant le are. Personal, am fost mereu o persoană cu spirit civic, iar mișcarea de reprezentare mi-a arătat ce înseamnă cu adevărat să fii un cetățean activ. Dacă citești acest paragraf, și ai ocazia să te implici în Consiliul Elevilor, nu ezita! Te așteptăm în echipa noastră! ”

 

,,Mă numesc Eduard Gabriel Petcu, sunt clasa a 11-a, învăț în Colegiul Național „I.L.Caragiale” și ocup unul din posturile de vicepreședinte în cadrul Biroului executiv al Consiliului Județean al Elevilor Prahova.”

Care consideri că este cea mai importantă realizare pe care ai făcut-o în postura de membru al Biroului executiv?

„ Cel mai important proiect în care am fost și încă sunt implicat este ˂˂Burse în toată România˃˃, fiind persoana desemnată cu implementarea demersului la nivelul județului Prahova. Acest proiect are rolul de a asigura respectarea criteriilor de acordare a burselor prevăzute în Statutul Elevului și acordarea echitabilă a acestor stimulente în toate localitățile din România. Încă din semestrul I al anului școlar 2020-2021, am reușit să obținem acordarea burselor școlare în conformitate cu legislația în vigoare în peste 60% din localitățile prahovene, iar în perioada următoare milităm pentru majorarea cuantumurilor alocate burselor școlare, în așa fel încât ele să reprezinte un adevărat sprijin pentru beneficiari.”

,,Mă numesc David Andrei Ristea, sunt clasa a IX-a în cadrul Colegiului Economic „Virgil Madgearu” Ploiești și ocup poziția de vicepreședinte în cadrul Consiliului Județean al Elevilor Prahova.”

Care consideri că sunt beneficiile implicării în CJE în dezvoltarea ta personală? 

„Sunt de părere că participarea în CJE cât și în substructurile sale te învață să fii mult mai echilibrat, să iei decizii importante pentru tine și colegii tăi într-un timp relativ scurt, dar și să lucrezi alături de o echipă numeroasă pentru a îți duce la îndeplinire obiectivele setate la începutul mandatului.”

 

„Mă numesc Cătălina Maria Andronescu, sunt elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza Ploiești și ocup funcția de vicepreședinte în cadrul Biroului executiv al Consiliului Județean al Elevilor Prahova.”

Consideri că CJE Prahova și-a atins potențialul maxim? Dacă nu, ne poți spune de ce?

 „Aleg să văd CJE Prahova ca pe un copac cu multe ramuri care crește și prosperă în fiecare zi, de aceea consider că organizația nu și-a atins încă potențialul maxim pe care îl are. Există loc de mai bine în fiecare demers pe care îl inițiem. Este important să ne asigurăm că CJE Prahova se dezvoltă pe zi ce trece din ce în ce mai mult, astfel aș dori să asigur că reprezentarea elevilor este și va fi mereu misiunea noastră principală, în așa fel încât să ridicăm mișcarea de reprezentare a elevilor la cele mai înalte standarde.”

„Mă numesc Răzvan Mișcă, sunt clasa a XI-a și învăț la Colegiul de Artă „Carmen Sylva” Ploiești și ocup postul de secretar executiv în Consiliul Județean al Elevilor Prahova.”

De ce ai ales să candidezi pentru postul pe care îl ocupi în momentul de față?

 „Am candidat pentru acest post, deoarece mereu mi-am dorit să îmi ajut colegii și să mă implic direct în ceea ce înseamnă mișcarea de reprezentare. În plus, mereu am observat neregulile cu care ne confruntăm noi toți, iar prin intermediul Consiliului Județean al Elevilor am știut că pot ajuta la remedierea acestora.”

     Consiliul Județean al Elevilor nu își poate atinge scopul fără a avea o echipă de oameni implicați și dedicați acestei structuri în cadrul Biroului executiv, iar CJE Prahova are cu adevărat parte de acest lucru. Datorită acestui fapt, știm sigur că ne vom atinge scopul de a le asigura elevilor din Prahova un viitor mai bun în ceea ce privește siguranța și sistemul de învățământ din școli.

 

Leave a Reply