Pentru a evolua și a tinde spre excelență, orice colectiv necesită existența unei echipe de coordonare active, și cu spirit de inițiativă. În cazul Consiliului Județean al Elevilor Prahova, există 7 departamente, în cadrul cărora activează voluntari coordonați de câte un director al departamentului.

Am vrut să îi cunoaștem mai bine și le-am adresat un set de întrebări, iar răspunsurile s-au dovedit a fi pe măsura așteptărilor. 

„Numele meu este Dicu Alexandra. Sunt din Colegiul de Artă „Carmen Sylva”, fiind elevă în clasa a XI-a și reprezint Departamentul pentru învățământ profesional, tehnic și vocațional. ”

Care consideri ca e cea mai importantă realizare pe care ai făcut-o din postura de director de departament?

„De când am intrat în Consiliul Județean al Elevilor, m-am interesat cu privire la situațiile actuale din liceele de profil și am realizat un webinar care a strâns peste 200 de persoane dornice să afle noi informații despre antreprenoriat.”

 „Mă numesc Teodora Rujoiu, sunt elevă în clasa a XI-a, în cadrul Colegiului Național „Mihai Viteazul” și sunt directorul Departamentului pentru incluziune educațională.”

 De ce ai candidat pentru postul pe care îl ai?

„Motivul pentru care am ales să candidez pentru acest post este simplu. Mereu am simțit o dorință de a ajuta persoanele din jurul meu. Sunt o fire sensibilă, emotivă și, la rândul meu, obișnuiam să las alte persoane să îmi „fure” din nivelul de încredere în forțele mele. Consider că nu există un sentiment mai plăcut decât acela de a oferi ajutor celor care au nevoie de el. După ce am ocupat această funcție, am simțit că pot face cu adevărat o schimbare, că pot atinge mai multe inimi și să contribui la creșterea gradului de incluziune în școlile și liceele din județul Prahova. ”

 „Mă numesc Bianca Băjenaru, sunt clasa a IX-a la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” și reprezint Departamentul pentru învățământ gimnazial și teoretic.”

Consideri că structura de reprezentare a elevilor și-a atins potențialul maxim? De ce?

 „În ultimele luni, consider că CJE Prahova a atins niște rezultate îmbucurătoare, mai ales comparând activitatea de acum cu istoricul structurii, elevii din Prahova fiind reprezentanți în diverse foruri consultative, sau chiar decizionale, prin intermediul cărora și-au făcut vocea auzită. Chiar și așa, mereu este loc de mai bine, iar dorința de perfecționare continuă ne face să încercăm, pe cât posibil, să ne ridicăm la cele mai înalte standarde .”

„Mă numesc Dana Vasile și sunt directorul Departamentului pentru PR și Comunicare din noiembrie 2020, fiind clasa a X-a la Colegiul Național „Mihai Viteazul” Ploiești.”

Care consideri ca sunt beneficiile participării în mișcarea de reprezentare în ceea ce privește dezvoltarea personală?

„Consider că poziția pe care o am este una care îți oferă foarte multe oportunități de dezvoltare, dar mai ales te învață cum să lucrezi, eficient, într-o echipă numeroasă.Probabil cel mai important lucru pe care îl fac este menținerea unei relații apropiate cu elevii prahoveni prin intermediul platformelor de comunicare. Mai mult decât atât un alt rol important pe care-l am în această structură este coordonarea unei Biroului de Presă al Consiliului Județean al Elevilor Prahova, alcătuit din graphic designeri, fotografi, redactori și web developeri. Ei sunt persoanele din spatele conturilor de pe platformele de socializare și a site-ului, și lucrează constant pentru a promova activitatea noastră în rândul elevilor prahoveni..”

„Mă numesc Olivia Moise și sunt directorul Departamentului pentru activități de voluntariat din cadrul Consiliului Județean al Elevilor Prahova. Sunt elevă la Colegiul Național „Mihai Viteazul” Ploiești, în clasa a IX-a. Sunt o persoană foarte comunicativă și îmi place enorm să lucrez cu oamenii.”

Consideri că CJE și-a atins potențialul maxim? De ce?

„Consider că CJE s-a dezvoltat foarte mult anul acesta, datorită implicării elevilor în toate proiectele propuse. Pe mine, această inițiativă mă motivează să merg mai departe și să-mi pun amprenta spre schimbare. Am reușit anul acesta sa creăm o echipă de voluntari, o echipă unită pe care ne putem baza la orice oră! Dacă vom continua tot așa, rezultatele vor fi din ce în ce mai bune!” 

„Mă numesc Rania Derweesh și sunt director al departamentului Cultură, educație și programe școlare”. Sunt elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Mihai Viteazul” și dorința mea este de a reprezenta imaginea elevilor ce conștientizează actualitatea și își doresc să facă o schimbare.” 

Ce te motivează să rămâi în CJE?

 „Dorința mea de a contribui la schimbarea din sistemul educațional pe care cu toții ne-o dorim, dar și spiritul civic.. CJE a contribuit la fructificarea spiritului meu organizatoric. Mai mult decât atât, prin CJE am învățat să comunic cu persoanele din jurul meu,pentru a obține rezultatele dorite.  ”

„Numele meu este Daria Primăvăruș și sunt elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești. Sunt directorul Departamentului „Avocatul Elevului”.”

 De ce ai ales să candidezi pentru postul pe care-l ai?

„Mereu am considerat că informarea stă la baza dezvoltării noastre, iar de aceea am ales să îmi depun candidatura pentru o funcție în mișcarea de reprezentare.. Sunt de părere că acest departament are o importanță covârșitoare, având rolul a  informa elevii și de a îi ajuta să conștientizeze că drepturile lor nu sunt opționale și, în niciun caz, nu se negociază.. Bineînțeles, este de necontestat faptul că fiecare departament are un rol semnificativ în Consiliul Județean al Elevilor, însă Avocatul Elevului a fost și postul care s-a potrivit atitudinii și ideilor mele. Prin intermediul funcției de director, pot ajuta elevii să fie pe deplin conștienți de drepturile și atribuțiile lor și pot transmite acest mesaj foarte important către generațiile viitoare. ”

Consiliul Județean al Elevilor Prahova se remarcă prin spiritul de inițiativă al persoanelor ce dețin, la momentul actual, o funcție în cadrul structurii, și rezultatele pe care le-a dobândit de-a lungul acestui an, urmare a eforturilor îndelungate ale tuturor celor care au ales să se ridice din bancă și să își facă vocea auzită.

Leave a Reply