Curba de Cultură, fondator al unui Centru International de Tineret, a câștigat titlul de cea mai activă organizație din mediul rural la Gala Tineretului Prahovean, eveniment desfășurat sâmbătă, 4 februarie 2023. Fapt care nu a contat pentru aleșii locali ai comunei prahovene, find luată decizia ca sălile destinate tinerilor voluntari să fie transformate în săli adresate ședințelor proprii.

 

Cuvintele reprezentanților acestui ONG pătrund adânc în lacunele societății cotidiene, demonstrând absența implicării în ceea ce privește dezvoltarea tineretului, aceasta fiind înlocuită de “aroma de ambiții politice și dezinformare”.

 

În urma celor afirmate de Centrul Internațional de Tineret, persoanele implicate direct în administrarea spațiilor cu pricina nu manifestă niciun interest către rezolvarea conflictului, declarând că unul dintre spațiile existente se va îndrepta către repetițiile unui ansamblu folcloric, “inventat doar ca să justifice eliminarea serviciilor adresate tinerilor, închizând centrul de tineret și hostelul care găzduiește participanți internaționali și voluntari.”

 

În opoziție, se află Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, care evidențiază în mod clar critica dură adusă la adresa lipsei de responsabilitate și de susținere a tinerilor și a activităților desfășurate de aceștia.

 

Consiliul Județean al Elevilor Prahova își exprimă ferm dezacordul față de prezenta decizie.

 

“Unica structură de reprezentare a elevilor prahoveni militează pentru incluziune academică și dezvoltarea armonioasă a tuturor tinerilor implicați în actul educațional, astfel că o asemenea atitudine de-a dreptul alarmantă în raport cu spațiile dedicate tineretului, care implicit conduc către o comunitate mult mai activă, se află în completă divergență cu misiunea noastră. Încă o dată, dorim să formulăm opunerea față de actuala hotărâre.

Centrele de tineret au un impact pozitiv asupra dezvoltării tinerilor, oferind un orizont larg de oportunități incredibile pentru aceștia. Nu numai că aceste spații destinate tineretului reprezintă un demers inovator către extinderea socială, ci joacă un rol esențial în buna funcționare a unei comunități. O multitudine de tineri își exprimă entuziasmul cu privire la fondarea a astfel de centre culturale, încă o dată evidențiind gravitatea desființării Centrului de Tineret din comuna Teișani.

Așadar, desființarea unui Centru de Tineret nu dispune absolut niciun benefiu, ci din contră, conduce câtre o involuție la nivelui expansiunii personale a tinerilor. “ ;  a declarat președintele Consiliului Județean al Elevilor Prahova, Ana-Maria Stoica

Leave a Reply